Aktuális tájékoztatónk a 2021. július 26-i nyílt napról:

Tájékoztató nyíltnap pdf

Szőlő- és borgazdasági szakmérnök és szaktanácsadó képzésünk a szőlőtermesztés és borászat iránt érdeklődő, illetve ezen a területén dolgozó főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkezők szakmai továbbképzését szolgálja.

kepzes

A képzés célja: a hallgatók megismerik a szőlőtermesztés és borászat korszerű technológiáit és elsajátítják a termékpályán működő vállalkozások sikeres gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen marketing és menedzsment ismereteket. Az elméleti tudáson túl gyakorlati ismereteket is szereznek, amelyeket saját pincészetükben is tudnak hasznosítani.


Az immár 20 éve népszerű képzésen egyetemi oktatók, kutatóintézetek munkatársai, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tagjai és sikeres borászati üzemek szakemberei adnak órákat.

A célirányos, gyakorlatias képzés, bor- és piac specifikus tudást ad, az órákon baráti légkör alakul ki, így szinte garantált a képzésen túlmutató kapcsolattartás és szakmai kommunikáció.

 

Tanulj a nagyoktól!

tanulj

Az oktatás során a képzésben résztvevők elsajátíthatják a világszerte sikeres borászatoknál alkalmazott technológiákat, nemzetközi és magyar pincészetek példáin keresztül, valamint a borinformációs rendszerekben is otthonosan mozoghatnak.

 

A jelentkezők - a szűkebb értelemben vett szakmai tanulmányokon túl - a napjainkban egyre fontosabb bormarketing területén is új ismereteket szereznek, így tudnak majd a képzés elvégzése után nyitni a piacra, érteni és tudatosan tervezni a borturizmus területét is, hiszen a kiválóan elkészített bort el is kell tudni adni.

Oktatott tantárgyak:

Szőlőtermesztéshez kapcsolódó tárgyak

  • Szőlő-borágazat szabályozása,
  • Szőlőtermesztés biológiai alapjai,
  • Szőlő-fajtaismeret és nemesítés,
  • Termesztés technológia,
  •  Szőlőtermesztés gépei

Borászati technológiához kapcsolódó tárgyak

  • Borászati technológia,
  • Érzékszervi minősítés,
  • Borászati mikrobiológia,
  • Borászati gépek

Gazdálkodás specifikus tárgyak

  • Bormarketing,
  • Borászati menedzsment,
  • Borpiac,
  • Borturizmus,
  • Közigazgatási ismeretek,
  • Borinformációs rendszerek